29.04.2019 poniedziałek

 

30.04.2019. wtorek

 

01.05.2018  środa

 

02.05.2019 czwartek

 

03.05.2019 piątek

pieczywo mieszane,masło,

wędlina,

papryka,ogórek kiszony, szczypiorek,

kakao

pł.owsiane na mleku,

pieczywo mieszane,masło,

ser żółty,

pomidor,szczypiorek

 

pieczywo mieszane,masło,

parówka na gorąco,keczup,

papryka,

kawa biała

 

owoce różne,bakalie,

herbata ziołowa

jabłko,ananas,

herbata z cytryną

 

 

owoce różne,

herbata owocowa

 

zupa ogórkowa z ryżem,

kotlet schabowy,

marchewka got.

ziemniaki koperkiem,

kompot

rosół z makaronem,

klopsik  w sosie własnym,

surówka wielowarzywna,

ziemniaki koperkiem,

kompot

 

kapuśniak,

knedle z owocami i jogurtem,

kompot

 

jogurt owocowy

 

muf finki,

kakao

 

 

serek homogenizowany

 

06.05.2019 poniedziałek

 

07.05.2019  wtorek

 

08.05.2019 środa

 

09.05.2019 czwartek

 

10.05 .2019 piątek

 

pieczywo mieszane,masło,

pasta z jajek,

rzodkiewki,szczypiorek,

kawa biała

pł.gryczane na mleku,

pieczywo mieszane,masło,

 schab pieczony,

papryka,kiełki

***pieczywo mieszane,masło,

ser żółty,ser kozi,

rzodkiewki,papryka,

szczypiorek,kakao

pł.jęczmienne  na mleku,

pieczywo mieszane, masło,

polędwica sop.,

pomidor,szczypiorek

 ***pieczywo mieszane,masło,

 kiełbasa żywiecka,

twarożek z owocami,

papryka,ogórek,kiełki,

kawa biała

jabłko,ananas,

 pestki dyni i słonecznika,

herbata z imbirem

jabłko, banan,

herbata ziołowa

jabłko,winogrona,

 herbata z cytryną

jabłko,kiwi,

herbata owocowa

owoce różne,bakalie,

herbata ziołowa

zupa pomidorowa z ryżem,

kurczak duszony w jarzynach,

mizeria(jogurt),

ziemniaki z koperkiem,

kompot

zupa jarzynowa z ziemniakami,

kluski leniwe,

sos owocowy,

kompot

barszcz czerwony z ziemniakami,

gulasz woł.z warzywami,

kasza jęczmienna-pęczak,

sałatka wiosenna,

kompot

zupa zacierkowa,

indyk pieczony,

bukiet jarzyn got.,

ziemniaki z koperkiem,

kompot

 

krupnik,

ryba panierowana,

surówka z młodej kapusty,

ziemniaki z koperkiem,

kompot

coctail mleczno-owocowy,

  wafle kukurydziane

kanapka z pastą z ryby

(ogórek kiszony,rzodkiewki),

herbata z imbirem

 sok warzywno-owocowy,

  ciasteczka zbożowe

kisiel owocowy,

 andruty

 

budyń kakaowy

 

 

1. Posiłki wzbogacamy  w: kiełki,pestki dyni i słonecznika  ,orzechy,owoce suszone,natkę pietruszki,koperek,szczypiorek   

 2.Ograniczamy technikę tradycyjnego smażenia(tylko naleśniki)-pozostałe potrawy przygotowujemy w piecu konwekcyjno-parowym  

 3.*** dzieci same komponują sobie kanapki  na śniadanie    

 4.Przedszkolaki otrzymują 1- 2 razy w tygodniu(przy wyjściu z placówki)zdrowe przekąski(warzywa,owoce pod różną postacią)

   KAŻDA  GRUPA  PRZEDSZKOLNA  MA  DO  DYSPOZYCJI  DYSTRYBUTOR  Z WODĄ  NIEGAZOWANĄ

  W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.                                                                                                            Janiszewska Barbara

   Aktualny na dany dzień jadłospis wywieszony na tablicy.                                                           intendent,dietetyk    

Back to top